Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@06:03:54 GMT

تفاوت فرهنگسرا با سرای محله از زمین تا آسمان

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۸۷۹۰

تفاوت فرهنگسرا با سرای محله از زمین تا آسمان

به گزارش خبرگزاری فارس از  مشهد، سهراب صمدی حکاک فعال فرهنگی و رسانه‌ای در یادداشتی به تحلیل جایگاه و تفاوت فرهنگسرا و سرای محله به عنوان دو رکن تاثیرگذار در مشارکت‌های اجتماعی شهروندان پرداخته و بی مهری شهرداری‌ها نسبت به این دو نهاد را به نوعی نپذیرفتن کارکردهای نوین مدیریت شهری و قلیان آسیب‌های اجتماعی توصیف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت آمده است:

فراهم شدن ساختارها و ترتیبات نهادی اقتصادی سیاسی و علمی شهروندیِ منجر به رشد شهروندان در مشارکتی خردمندانه و تأثیرگذار در فضای اجتماع خود، در دنیا بیش از یکصد سال است که به عنوان لازمه مدیریت شهری در عصرجدید، به وقوع پیوسته است. در کشور ما فرهنگسراها برای اولین بار، بیش از ۲۵ سال قبل در شهر تهران آن هم با تدبیر مقام معظم رهبری، پا به عرصه حیات شهری گذاشتند و ۱۵ سال بعد از ظهور و بروز آنها در شهرها، سرای محلات، باز هم برای اولین بار در کشور، در تهران، متولد شدند بله یعنی بیش از ۱۰ سال است که از عمر سرای محلات می‌گذرد اما متأسفانه هنوز خیلی‌ها نه تنها به ضرورت وجود اولی پی نبرده‌اند بلکه دومی را اصلاً نمی‌دانند چیست.

آری این دو اگر چه هر دو از زیرساخت‌های مدرن و مترقی شهرها محسوب می‌شوند و امروزه جزو فضاهای قطعی یک مجموعه شهری درآمده‌اند اما از لحاظ ماهوی، ذاتی و کارکردی با یکدیگر تفاوت معناداری دارند. در جامعه کنونی وجود فرهنگسرا یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی یک منطقه شهری است که بی شک نقش بسزایی در توسعه یافتگی و تعالی فرهنگ جامعه آن دارد و بدون آن، آن منطقه از خلاء محسوسی رنج خواهد برد.

سرای محله اما، نهادی مدنی و شهری به عنوان نماد تحقق نهاد اجتماعی در مدیریت شهری است، برای مدیریت محله در جهت ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی و حضور شهروندان در فرآیند تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی محله‌ای تا رکنی از توسعه پایدار شهر را تشکیل دهند بنابراین وجود و ایفای نقش هر دوی این ارگان‌ها برای حیات شهر به مثابه یک موجود زنده، آن‌هم بطور توامان و در کنار هم، امری حیاتی و حساس است، موضوعی که از بدو تأسیس آنها تاکنون در کشور ما دچار فراز و فرودهای فراوانی بوده و همواره محل مناقشۀ «یا این یا آن»، تا آنجا که در هر دوره، مدیریت شهری بعد از تبدیل آنها به ایستگاه سیاهی لشکر جمعیت اتوبوسی در ابتدای دوره، در ایام انتخابات به صرافت برون‌سپاری و واگذاری آنها به بخش خصوصی به چشم یک سازمان رأی قوی و بسیج آنها در سازماندهی سیاسی جبهه خود، می‌افتد ایده‌ای که برخی آن را باعث نابودی کامل حیات اجتماعی شهر می‌دانند و منجر به ناکارآمدتر شدن مدیریت شهری در اداره شهر که بارزترین پیامد آن قلیان چشمه جوشان بروز آسیب‌های اجتماعی مشهود در سطح شهر است، یعنی پاشنه آشیل شهرداری‌ها و همان پدیده‌ای که مدیریت شهری همیشه از جمع کردن کامل آن عاجز مانده و همواره از این بابت مورد سرزنش بوده غافل از اینکه آسیب‌های اجتماعی یک موضوع چند‌‌‌‌‌‌ بُعد‌‌‌‌‌‌ی است و تنها با یک نوع خد‌‌‌‌‌‌مات نمی توان آن را حل کرد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت شهری شهر تهران توسعه پایدار فرهنگسرا مدیریت شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۸۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج ‌از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر خبر داد و گفت: پارک وانت‌های میوه‌فروش در معابر اصلی موجب ایجاد ترافیک و نارضایتی شهروندان شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سال‌هاست که معضل وانت بار‌های میوه فروش در خیابان‌های شهر سنندج علاوه بر نازیبا کردن چهره شهر، باعث ترافیک و حوادث رانندگی و گله‌مندی شهروندان شده است.

شهرداری سنندج سال گذشته چندین نقطه را برای مدتی کوتاه ویژه ساماندهی وانت‌بارها در نظر گرفت، ابتدا میوه‌فروشان از این طرح استقبال کردند اما پس از مدتی مجدداً در سایه عدم نظارت مسئولان متولی و استفاده غیرمجاز از معابر، به بهانه نبود درآمد و عدم خرید مردم، به محل‌های سابق خود از جمله بلوار 28 دی، بلوار آزادگان و مسیر بهاران بازگشتند و خیابان‌های سطح شهر را آشغال کردند.

 با افزایش گلایه‌های مردم و گزارشات و پیگیری‌های رسانه‌ای از معضلِ وجودِ وانت بار‌های میوه فروش در کنار خیابان‌های سطح شهر سنندج، مجدد مدیریت شهری پای کار آمده و از اجرای طرح ساماندهی در 11 نقطه از امروز خبر می‌دهد.

در همین زمینه؛ علی اصغری معاون خدمات شهری شهرداری سنندج ‌از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر خبر داد و اظهار داشت: پارک وانت‌های میوه‌فروش در معابر اصلی موجب ایجاد ترافیک و نارضایتی شهروندان شده است. 

وی گفت: به استناد تبصره یک بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها و با همکاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی و حمایت همشهریان طرح ساماندهی وانت بارهای میوه فروش به منظور کاهش ترافیک، ارتقای سیما و منظر سطح شهر و افزایش رضایتمندی شهروندان اجرا می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج اعلام کرد: وانت‌های میوه‌فروش در 11 نقطه سطح شهر شامل طرفین بلوار حمدی بهاران، پیاده‌رو بلوار ارشاد روبروی زندان، چهار راه حاجی‌آباد جنب مجموعه ورزشی و پیاده‌رو مربوطه، زمین روبروی تعویض پلاک (شهرک مولوی)،  شهرک زاگرس زمین پایین‌تر از درب خوابگاه دانشگاه کردستان، بلوار معلم نرسیده به شهرک بعثت بالاتر از پارک معلم و میدان 12 فروردین زمین روبروی سردخانه هدایت می‌شوند. 

وی بیان کرد: زمین حد فاصل میدان لیلاخ تا پل سنجرخان، زمین حد فاصل بلوار ساحلی از طرف سردخانه تا میدان لیلاخ، زمین پایین‌تر از میدان قانع بهاران و مخابرات و زمین روبروی پمپ بنزین ساحلی بطرف بلوار دادگستری از دیگر نقاط در نظر گرفته شهرداری سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر است. 

اصغری تصریح کرد: اگرچه مجموعه مدیریت شهری تمام ظرفیت‌های خود را در اجرای این طرح بکار می‌گیرد اما موفقیت این طرح نیازمند همراهی دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم و رانندگان وانت‌های میوه‌فروشی است. 

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج اظهار کرد: همکاری با نیروهای شهرداری در اجرای این طرح ضروری است و با کسانی که همکاری نکنند برخورد قانونی صورت می‌گیرد. 

حال باید منتظر ماند و دید که آیا مدیریت شهری که در انجام رسالت خود در حوزه‌های مختلف شهری ضعف دارد، می‌تواند بألاخره مطالبه چندین ساله مردم همان ساماندهی وانت‌های میوه فروش را در عمل اجرا و تداوم داشته باشد، خبرنگار تسنیم در گزارشات میدانی نحوه اجرای طرح را پیگیری و به اطلاع شهروندان می‌رساند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • آتش تانک رسانه‌ای شهرداری تهران برای حمایت ویژه از زاکانی! | تصویر
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • اجازه نخواهیم داد در پی ایجاد فرهنگسرا درختی در پارک لاله قطع شود
  • آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج