Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@22:52:40 GMT

تغییرکاربری فرهنگسراها در قم

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۵۵۳۵

تغییرکاربری فرهنگسراها در قم

کمبود فرهنگسرا در قم بیشتر حس می‌شود اما در طول سال هم ضعف بسیاری از آموزش‌های شهروندی یا ایجاد حرکت‌های جمعی برای جلب مشارکت در امور جاری و مهم، به نبود ارتباط مستقیم مردم با یکدیگر و حاکمیت شهری بر می‌گردد که یکی از کلیدهایش فرهنگسراها هستند. یکی از مسائلی که در این سال‌ها اتفاق افتاده تغییرکاربری یکی پس از دیگری فرهنگسراها در قم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این‌که ساخت فرهنگسرا در قم از دهه ۷۰ شروع شد، اما در این سال‌ها این موضوع بیش از این‌که به پیش رود دچار عقبگرد شده است.

ساختمان‌های مختلفی به نام فرهنگسرا با استفاده از بودجه‌های دولتی یا بودجه دفتر مقام معظم رهبری در قم ساخته شدند، اما هیچ‌گاه با کاربری فرهنگسرا به کار خود ادامه ندادند. نمونه‌اش ساخت فرهنگسرای شهید آوینی در خیابان جمهوری بود که به ساختمان اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تبدیل شد یا فرهنگسرای شهید کلهری که امروز به عنوان دانشگاه از آن استفاده می‌شود.

فقط ۲ فرهنگسرای فعال در قم وجود دارد

«اکرم عروجی» سرپرست امور مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی شهرداری قم می‌گوید: در قم فقط ۲ فرهنگسرای فعال داریم که یکی همان فرهنگسرای ایثار و دیگری فرهنگسرای کوثر در بوستان نرگس است. وی البته از وجود ۲ سرای محله در منطقه نیروگاه قم خبر می‌دهد و از این‌که تا پایان تابستان ۳ سرای محله دیگر به این تعداد اضافه خواهند شد.

عروجی بیان می‌کند: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال در قم ۱۰ سرای محله داشته باشیم. به گفته سرپرست امور مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی شهرداری قم، سراهای محله مکان‌هایی کوچک‌تر هستند که به صورت مشارکتی اداره می‌شوند، اما اداره فرهنگسراها به دست شهرداری صورت می‌گیرد. وی با اشاره به رویکرد سازمان فرهنگی شهرداری قم برای برگزاری دوره‌های مهارت آموزی در همه مکان‌های فرهنگی اظهار می‌کند: راه‌اندازی اشتغال خانگی یکی از ثمره‌های این کار است. همچنین تلاش دیگرمان برگزاری دوره‌های مهارت زندگی است تا مشکلات درون خانواده‌ها با این مهارت‌ها به حداقل برسد.

عروجی با اشاره به این‌که شهر قم از نظر سرانه فرهنگی با استانداردها فاصله بسیاری دارد می‌گوید: وقتی نگاهی به شهرهای دیگر می‌اندازیم متوجه می‌شویم که فرهنگسرای ما به اندازه سرای محله شهرهای دیگر امکانات و فضای فیزیکی ندارد. وی با بیان این‌که در فرهنگسراهای کنونی محدودیت شدید فضا وجود دارد اظهار می‌کند: مدام از سمت مردم و مربی‌ها شکایت و درخواست برای افزایش فضای فیزیکی داریم.

وضع نامناسب فرهنگسراها 

«فرهنگسرا برای این به وجود آمده تا نقشی در ارتقای آگاهی‌های اجتماعی داشته باشد. همچنین فرهنگسراها می‌توانند در پرکردن اوقات فراغت یا اشتغال‌زایی نقش داشته باشند». این تعریفی است که «فاطمه حسین‌پور» کارشناس مسائل اجتماعی از فرهنگسرا ارائه می‌دهد.  او می‌گوید: فرهنگسراها در قم بیشتر مورد اقبال خانم‌ها قرار می‌گیرند و این فرصت خوبی برای آموزش‌ در حوزه زنان است.

حسین پور با اشاره به این‌که قم نسبت به سایر استان‌ها وضعیت خوبی از نظر فرهنگسرا ندارد بیان می‌کند: در تهران یک سرای محله کوچک هم مرکزی برای تقویت ارتباطات اجتماعی است. خیلی از مشکلات اجتماعی و شهری در همان سرای محله مطرح و حل می‌شود، اما در قم هنوز نتوانسته‌ایمچنین پایگاهی برای ارتباطات اجتماعی ایجاد کنیم. وی می‌افزاید: اراک، همدان، اصفهان، شیراز و... از قم در این زمینه بهتر عمل کرده‌اند و بخش عمده‌ای از آموزش‌های شهروندی شبیه به مسائل ترافیکی یا تفکیک پسماند در فرهنگسرا صورت می‌گیرد.

این کارشناس مسائل اجتماعی معتقد است این عملکرد و این سرمایه‌گذاری به خوبی بهبود رفتار اجتماعی را پس از مدتی در پی دارد. وی با اشاره به این‌که شهر قم حداقل باید ۱۲ فرهنگسرای مجهز داشته باشد ادامه می‌دهد: گاهی یک سرای محله کوچک در مناطقی مانند نیروگاه پر از جمعیت می‌شود و این طور مواقع ظرفیت‌های خوبی برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی وجود دارد.

ارتباط مدیریت شهری با مردم از طریق فرهنگسراها

حسین پور با اشاره به این‌که فرهنگسرا نقطه اتصال مستقیم با مردم است می‌گوید: شهرداری اگر می‌خواهد با مردم ارتباط برقرار کند باید از طریق فرهنگسرا این کار را انجام دهد، چراکه برگزاری جشن‌ها و مراسم‌ اقدامی موقت است. وی معتقد است اگر ارتباط مدیریت شهری و مردم برقرار شود، راه‌حل بسیاری از مشکلات را می‌توان در گفتار و نیازهای خود مردم جست وجو کرد و اثرگذاری کار فرهنگی را چند برابر ارتقا داد.

این کارشناس مسائل اجتماعی می‌گوید: ما مدام جلسه می‌گذاریم و صحبت می‌کنیم که چه کنیم تا وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه بهتر شود، اما کار به این پیچیدگی نیست. کافی است از خود مردم بپرسیم که چه نیازهایی دارند و این کار با ایجاد ساختار اجتماعی در فرهنگسراها ممکن است تا مردم خودشان وارد عرصه مطالبه گری و پیگیری نیازها شوند. به نظر می‌رسد موضوعات مهمی مانند ضعف فرهنگ شهروندی یا مسأله اوقات فراغت که در سال‌های گذشته از چالش‌های گسترده قم بوده نیاز به ایجاد فضاهایی برای حل و فصل دارد. فرهنگسراها در کنار مساجد و دیگر پایگاه‌های فرهنگی شهر می‌توانند نقش پر رنگی در حل و فصل این چالش‌ها ایفا کنند.

کد خبر 453438 برچسب‌ها استان قم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگسرا استان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و با پیگیری انجام شده، بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد تایید و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین امیرکلالی اظهارداشت: در راستای تکالیف ماموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تامین اجتماعی در حوزه صنایع دستی ، تعداد 109 نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد به افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از 1300 هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال 1402 و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان ، استادکاران و فعالان صنایع دستی، تعداد 286 نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تایید وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد 109 نفر از هنرمندان مشهد هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی  یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • بررسی روند اجرای طرح‌نور و عفاف و‌حجاب در خوی 
  • معتادین متجاهر در شیروان جمع‌آوری شدند
  • شمیرانات در هفته فرهنگی میزبان گردشگری مقاومت می شود
  • تشکیل قرار گاه تحول فرهنگی با هدف مقابله با آسیب های اجتماعی
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • ۱۰۰ برنامه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرکزی هدفگذاری شد
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌